آموزش فریلنسری: از یادگیری تا اولین درآمد ❤️ - آکادمی آموزشی ایلی لرن

آموزش فریلنسری: از یادگیری تا اولین درآمد ❤️

آموزش فریلنسری به صورت جامع و خلاصه، برای افرادی که هیچ شناختی از فریلنسری ندارند.

برای آموزش فریلنسری اول باید تعریف دقیقی ازش بدونیم

خیلی خوش اومدین به مقاله آموزش فریلنسری، در ابتدا باید بهتون بگیم که فریلنسری به معنای پروژه ای کار کردن است. وقتی شما به صورت مستقل با شرکت ها و اشخاص کار می کنید و در ازای مبلغی، پروژه ای رو تکمیل می کنید براشون، در واقع شما یک فریلنسر هستید. در این سبک کاری، شما آزادی عمل و آزادی زمانی زیادی خواهید داشت، چرا که تصمیم گیری در مورد اینکه چه زمانی کار کنید و یا روی چه پروژه هایی کار کنید بر عهده خودتون هست. در این مقاله، قراره باهم در مورد آموزش فریلنسری صحبت کنیم و اینکه دقیقا شما چطور می تونید وارد این فضای کاری جدید بشید. از رزومه سازی، درآمد ریالی و درآمد دلاری قراره حرف های جذابی بزنیم. 😎

البته این رو هم باید بدونید که فریلنسر ها، یک کارآفرین مستقل محسوب میشن و این خودش یک مزیت بزرگه!

 

نقش تکنولوژی و اینترنت در توسعه و آموزش فریلنسری

در 2 دهه اخیر، با پیشرفت تکنولوژی و دسترسی همه جانبه دنیا به انترنت، فرصت های کاری جدیدی در دنیا به وجود اومد. برای مثال، وبسایت های فروشگاهی، چنل های یوتوب، بلاگر ها و آنلاین شاپ های اینستاگرامی هر کدوم بخشی از این فرصت های به وجود اومده به حساب میان. این وسط یک مدل کاری هم رونق گرفت! مدل کاری فریلنسری.

اگر بخوایم دقیق تر راجع بهش صحبت کنیم، در زمان پاندمی کرونا، و دورکار شدن کارمند های تقریبا تمام شرکت های دنیا، این فرهنگ کم کم به وجود اومد که لازمه کار کردن حضور افراد نیست! حالا شرکت ها فهمیدن که چقدر هزینه هاشون پایین تر اومده از وقتی کارمند ها به شرکت نمیان! اما خب بالاخره که قراره برگردن!

اینجا بود که شرکت ها تصمیم گرفتن هم بخشی از نیروهای خودشون رو دورکار کنند و هم بخشی از کار های خودشون رو برون سپاری کنند به افراد متخصص، یعنی کسی رو استخدام نکنند و صرفا بابت انجام یک پروژه با یک نفر خاص همکاری کنند. که این دقیقا یعنی فریلنسر بودن.

در آینده چه اتفاقی قراره رخ بده؟

حقیقت ماجرا این هست که طبق پیش بینی های بسیاری از مجله های اقتصادی دنیا، فریلنسری تا سال 2030 انقدری رشد میکنه تا 80% از بازار کار دنیا متعلق به فریلنسر ها میشه! عجیبه؟ 😳 منبعش هم مجله فوربز هست. (میتونید کلیک کنید)
خیلی هم عجیب نیست چرا که با رشد هوش مصنوعی شرکت ها تقریبا 50% کارهاشون رو با هوش مصنوعی جلو میبرن و 50% بقیه رو در صورت نیاز از فریلنسر ها کمک می گیرند. برای همینه که آموزش فریلنسری اون هم در این برهه زمانی خیلی واجبه.

 

مزایای کار کردن به عنوان یک فریلنسر

قبل از اینکه اصلا بخوایم وارد فضای جدی آموزش بشیم، شاید بهتر باشه تا مزایای کار کردن به عنوان یک فریلنسر رو بدونید. شاید اصلا با روحیه شما سازگار نباشه! و نخواید وارد این حوزه بشید. برخی از مهم ترین مزایای فریلنسری:

  • انعطاف پذیری زمانی

به عنوان کسی که فریلنسری کار می کنید، تصمیم با شماست! هر زمان که بخواید میتونید کار کنید و هر زمان که بخواید زمان استراحتتون شروع میشه. این موضوع به شما کمک میکنه تا بالانس بین کار کردن و زندگی عادی خودتون رو بهتر از کارمندی و کار آزاد مدیریت بکنید.

  • استقلال مالی

وقتی شروع به آموزش فریلنسری بکنید، خیلی زود متوجه اعداد و ارقام این بازار خواهید شد. رویافروشی در کار نیست! اما حداقل میدونید که هرچقدر کار بکنید، درآمدتون بیشتر میشه و دیگه درگیر اعداد ثابت ماهیانه نیستید. طبق تجربه فریلنسر ها بعد از حدود 6 ماه به استقلال مالی میرسن، یعنی دیگه دغدغه نداشتن پول ندارن. 😎

  • امکان درآمد دلاری

تعداد راه هایی که شما از داخل ایران میتونید درآمد دلاری داشته باشید واقعا به اندازه انگشتان دسته. ولی فریلنسری یکی از مطمئن ترین راه های ایجاد درآمد دلاری به شمار میره، چرا که شما مثلا ترید نمی کنید که سرمایه تون در معرض ضرر باشه! یا صادرات نمی کنید که ریسک های زیادی داشته باشه! شما فقط آدم متخصصی هستید و شرکت های خارجی تخصص شمارو بابتش دلاری پول میدن، به همین سادگی.

  • کاهش هزینه ها

با کار کردن به صورت پروژه ای، شما نیاز به اجاره دفتر، هزینه رفت و آمد، هزینه حقوق و … رو ندارید، و به همین شکل هزینه های جانبی زندگی شما کاهش پیدا میکند.

  • زندگی رویایی

برای هر کسی متفاوته، ولی شخصا، عاشق این هستم که لپتاپم رو بردارم، برم یکی از کافه های زیبای شهر، و چندین ساعت کار کنم و بقیه روز هم وقت برای دوستان و خانواده داشته باشیم. سبک زندگی فریلنسری این امکان رو بهتون میده.

  • آموزش فریلنسری کاملا آنلاینه

برعکس خیلی از تخصص ها و روش های کار کردن، شما احتیاجی به آموزش حضوری ندارید! شما میتونید از آکادمی ایلی لرن استفاده کنید و در دوره های آموزش فریلنسری شرکت کنید تا مسیر کسب درآمد از فریلنسری رو در کنار یک تیم حرفه‌ای شروع کنید.

 

یادگیری مهارت برای شروع

به نظر توضیحات بالا برای شناخت کافی بود و الان دیگه وقت آموزش فریلنسری رسیده. به عنوان یک فریلنسر، داشتن مهارت، مهم ترین بخش برای درآمدزایی هستش. اینکه شما توی انجام چه کارهایی تخصص دارید و چقدر حرفه ای هستید؟ قطعا برای کسی که با شما کار میکنه، حرفه ای بودنتون مهمه و این طبیعیه. حتی اینکه در چه حوزه ای مهارت دارید برای تخمین درآمدتون نیازه، چون قطعا مثلا درآمد کسی که اکسل کار میکنه با کسی که برنامه نویسی میکنه متفاوته.

حالا نگران هم نباشید، چون الان قراره یکسری راهکار برای یادگیری مهارت بهتون معرفی بکنیم. لیست این راهکار ها این پایین هست، اگر در مورد هر کدوم کمک بیشتری خواستید، کافیه سوالتون رو برامون زیر همین مقاله بنویسید.

  • دوره های آنلاین بین المللی از وبسایت های Udemy, Coursera, Linkedin Learning, Skillshare
  • کتاب ها و منابع مطالعاتی حوزه ای که انتخاب کردید
  • کلاس ها و دوره های حضوری
  • همکاری به صورت کارآموزی با افراد متخصص
  • یادگیری به صورت تجربی

 

حالا وقت این هست که بهتون مهارت های پردرآمد فریلنسری رو هم معرفی کنیم، شاید چراغی بود در مسیرتون😇

 

مهارت های پردرآمد فریلنسری

  1. تولید محتوا و نویسندگی
  2. طراحی گرافیک و هنری
  3. برنامه نویسی و توسعه وب
  4. بازاریابی دیجیتال و انواع شاخه های آن
  5. مدیریت اجتماعی و روابط عمومی
  6. ترجمه
  7. عکاسان

 

البته طبق یک منبع دیگر که سایت explodingtopics.com هستش، این مهارت ها در ترتیب متفاوت تری از هم قرار میگیرن، که عکس زیر نشون دهنده همین آمار هستش.

 

آمار مهارت های پر تقاضا در فریلنسری

 

قدم بعدی در آموزش فریلنسری ساخت رزومه بین المللی هست

فرض کنید که در یکی از شلوغ ترین خیابان های شهر، مغازه دارید. هر ساعت شاید هزاران نفر از کنار مغازه شما رد میشن. اگر که ویترین مغازه شما شلخته و شیشه ویترین کثیف باشد، آیا از این چندین هزار نفر در طول روز، کسی وارد مغازه شما خواهد شد؟ احتمالا کمتر از 1% از افراد به شما و مغازه تان توجه کنند!

اهمیت رزومه در کار کردن به مانند اهمیت ویترین در مغازه است. رزومه شما نشان دهنده تجربیات، مسیر شغلی، تخصص ها و اخلاق و مهارت هایتان است. اگر رزومه خود را خوب نسازید، اصلا شانسی برای دیده شدن ندارید! چه برسد به کسب درآمد. در اینجا میخواهیم چند مورد را در مورد ساخت یک رزومه حرفه ای به شما آموزش بدهیم. شاید این بخش مهم ترین بخش از آموزش فریلنسری باشد، چرا که بدون رزومه شما هزار راه هم که برید، پروژه نمی آید که نمی آید.

یک رزومه خوب شامل چه بخش هایی هست؟

یک رزومه اگر قرار باشد به بهترین و کامل نحو ممکن باشد، بخش های زیر را خواهد داشت:

  • اطلاعات شخصی
  • درباره من
  • سوابق شغلی
  • سوابق تحصیلی
  • مهارت ها
  • مدرک ها و جوایز و افتخارات
  • دوره های گذرانده شده
  • سوابق پروژه های انجام شده
  • نمونه کار ها
  • نظرات کارفرمایان و یا مشتریان قبلی راجع به من
  • اخلاقیات و روحیات من

دقت کنید که قالب و طرحی که در آن رزومه خود را میسازید هم مهم است. ناسلامتی اول چشم میبنید و بعد متن خوانده میشود! پس زیبایی را فراموش نکنید.

استفاده از نمونه کار در رزومه

یکی از اجزای مهم در روزمه فریلنسران، ارائه نمونه کارهایی که نشان دهنده تخصص و مهارت آن هاست. نمونه کار ها در واقع بهترین کارهای شماست که قرار است کارفرمای جدید آن را ببیند. در اینجا چند نکته در مورد استفاده از نمونه کار ها براتون میگم:

  • انتخاب بهترین نمونه کار

قاعدتا سعی کنید از بهترین کارهاتون استفاده کنید. و همه رو نشون ندید!

  • نمایش دقیق

نمایش نمونه کار ها به گونه ای باشه که حتی جزئیات از قلم نیوفته! چرا این نمونه کار نشان دهنده مهارت و تخصص شماست پس هم ذره ازش مهمه.

  • قالب بندی

  • ارائه اطلاعات در مورد مهارت های استفاده شده در هر نمونه کار

دقت کنید که در هر نمونه کار توضیح دهید که از چه مهارتی و با چه روش هایی توانسته اید کار با به پایان برسونید. این حس اعتماد رو چندین برابر میکنه.

 

از اینجا میتونید یک تمپلیت رزومه ببینید تا بیشتر آشنا بشید با رزومه های خوب 😊

 

سایت های فریلنسری ایرانی برای شروع درآمدزایی

در این بخش میخوایم براتون برخی از بهترین وبسایت های ایرانی برای گرفتن پروژه های فریلنسری رو معرفی کنیم. اگر متخصص باشید، در همین وبسایت ها میتونید واقعا میانگین 20-30 و حتی 50 میلیون تومان ماهیانه پول دربیارید.

 

  1. سایت پونیشا

اولین و بزرگ ترین وبسایت فریلنسری ایران، پونیشا است که به راحتی میتونید در اون ثبت نام کنید و هزینه ای نداره. در پونیشا میتونید از برنامه نویسی و گرافیک تا معماری و حسابداری و هرچیزی که فکرش رو بکنید پروژه پیدا کنید و کار کنید.

  1. سایت کارلنسر

بعد از پونیشا نوبت به کارلنسر میرسه، توی این وبسایت هم دسته بندی هایی که میتونید درشون کار کنید بسیار زیاده، به نوعی این بعد از پونیشا هر فریلنسری توی کارلنسر هم پروفایل داره.

  1. سایت پارس کدرز

این وبسایت مخصوص برنامه نویس ها و کد نویس ها هستش. پروژه های این وبسایت کاملا مربوط به فضای برنامه نویسی هستش و اصلا پروژه های دیگه در اون پیدا نمیشه.

  1. سایت انجام میدم

این وبسایت این طوری هستش که شما میگید چه کارهایی بلدید و کارفرما برای کار بهتون درخواست میده! کمی متفاوته از وبسایت های دیگه و این به نوعی جالبه. در انجام میدم هم پروژه ها طیف وسیعی از حوزه هارو در بر میگیرن و میتونید توش پروفایل خودتون رو بسازید.

ما توی دوره فریلنسر کمپ این وبسایت هارو به صورت کامل بررسی کردیم و هر نکته ای که باعث بشه بیشتر و موثر تر پروژه بگیرید رو توش گفتیم. میتونید از این دوره آموزشی به عنوان مکمل این مقاله استفاده کنید.

 

سایت های کسب درآمد دلاری در فریلنسری

مطمئن هستم که منتظر این قسمت از آموزش فریلنسری بودید😎 توی این قسمت از آموزش میخوایم در مورد وبسایت های فریلنسری خارجی حرف بزنیم.

 

  1. وبسایت Upwork

آپورک از سال 1999 تاسیس شده و در طی این سال ها یکی از بزرگ ترین وبسایت های فریلنسری دنیا محسوب میشه. این وبسایت با هویت ما ایرانی ها مشکلی نداره اما با حضور در ایران مشکل داره! یعنی شما به عنوان یک ایرانی ساکن مثلا آلمان به راحتی میتونید اکانت بسازید و کاریتون نداره.

پس چطور باید کار کنیم؟ با شماره و آدرس مجازی متاسفانه.

  1. وبسایت Freelancer

این وبسایت هم به بزرگی آپورک هست. و این وبسایت دقیقا مثل آپورک شامل دسته بندی های خیلی خیلی زیادی برای کار کردن هستش. از مزین های فریلنسر میشه به کمیسیون پایینش اشاره کرد. کمیسیون 10% روی مبالغ پروژه ها میگیره. نحوه برخوردش با ایرانی ها هم دقیقا مثل آپورکه و با هویت ایرانی مشکلی نداره.

  1. وبسایت Fiverr

این وبسایت متاسفانه با هویت ایرانی مشکل داره و شما رسما برای کار کردن در این وبسایت باید از اکانت های آماده استفاده کنید. دسته بندی های زیاد و وجود پروژه های گرون قیمت در این وبسایت مزیت های فایور محسوب میشه.

 

برای فریلنسری همین 3 وبسایت بهترین و واقعا کامل ترین وبسایت ها هستن، عملا سرمایه گذاری روی وبسایت های دیگر کمی اشتباه هستش و بهتره که این کار رو نکنید.

 

این آموزش فریلنسری ادامه خواهد داشت

توی این مقاله سعی کردیم تا شمارو با فضا و جزئیات فریلنسری آشنا کنیم. اما این خبر رو باید بهتون بدیم که قصد داریم تا همین مقاله رو در ماه تحت عنوان یک مرجع آموزش فریلنسری آپدیت کنیم تا بتونیم اطلاعات خیلی بیشتری به شما از نحوه رقابت با بقیه فریلنسر ها، بازاریابی درست برای فریلنسرها، نقد کردن درآمد دلاری و … بدهیم.

سعی ما در آکادمی ایلی لرن بر این هست که محتوای درست و عمیقی رو به دست شما برسونیم تا بتونه در جایی از زندگیتون به کمک شما بیاد 😇

پیشنهاد ما به شما این است که در کنار کار اصلیتون فریلنسری رو هم شروع کنید تا در درآمدزایی به کمک شما بیاد و بهتون قول میدیم به زودی به شغل اولتون تبدیل خواهد شد، چرا که از نظر درآمد سورپرایزتون میکنه. اگر هم در حال حاضر کار نمی کنید، وارد شدن به این فضا از موجب واجباته.

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
کارهای فریلنسری

لیستی از مهم‌ترین کارهای فریلنسری که می‌توانیم با آن درآمد داشته باشیم

آنچه در این پست میخوانید خدمات نوشتاری و ویرایش متونطراحی گرافیک و هنر دیجیتالترجمه متون و محتواتوسعه وب مدیریت رسانه‌های…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

برای ارسال نظر لطفا ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.

profile avatar مهیار میرزایی ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

فکر میکنم که جامع‌ترین مقاله آموزش فریلنسری که تا به حال خوندم باشه!